Hlavní obsah

Dřevěný penzion na Frýdecko-Místecku lehl popelem

Aktualizováno

Celkem 12 hasičských jednotek od sobotního večera zasahovalo u požáru penzionu Hlušec v Písku na Frýdecko-Místecku nedaleko polských hranic. Dřevěný objekt je zcela zničený.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár penzionu Video: HZS Moravskoslezkého kraje

 
Článek

Hosté naštěstí v penzionu nebyli a trojice zaměstnanců stihla budovu opustit ještě před příjezdem hasičů. O zásahu informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

„Máme potvrzeno, že v budově nikdo není,” řekl Kozák. Dřevěná budova má rozměry zhruba 20 krát 40 metrů. „Hoří kompletně celá. Požár ještě není lokalizovaný, stále se hasí, i když už není moc co zachraňovat,” řekl v sobotu večer Kozák.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči bojující s ohněm

Lokalizovat požár se hasičům podařilo až v neděli před třetí hodinou. Dohašování bude probíhat minimálně do nedělního dopoledne.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Penzion byl zcela zničen

Odhadovaná škoda dosahuje 20 milionů korun.

Hasiči místo hlídají, likvidace požáru bude trvat ještě nejméně celé dopoledne. Požářiště zkontrolují termokamerou. Vyšetřovatelé pak začnou místo ohledávat a zjišťovat příčiny požáru.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči na místě požáru

Podle internetových stránek měl horský penzion kapacitu ubytování 21 lidí v sedmi stylových pokojích a také například vybavené školicí středisko pro pořádání konferencí. Byl postaven na starých základech, které byly zachovány stejně jako kamenné sklepní klenby z roku 1876. K penzionu patří obora, ve které hosté mohou krmit jeleny, muflony a daňky a která se také věnuje záchrannému chovu tetřeva hlušce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám