Hlavní obsah

Dospívající chlapci vykradli 18 aut, policie stíhá i rodiče

Právo, hon
Karviná

Osmnáct vloupání do osobních automobilů mají podle policie v Karviné na svědomí dva chlapci ve věku 15 a 17 let. Policie je zatkla po pěti dnech od prvního vloupání. Informovala o tom ve čtvrtek mluvčí okresního ředitelství policie v Karviné Zlatuše Viačková s tím, že před soud půjdou také rodiče staršího chlapce a opatrovník jeho mladšího komplice. Prý věděli, že děti kradou.

Článek

„Jejich teritoriem byly ulice v městské části Nové Město, zajímali se o osobní automobily značek Suzuki, Opel, Mitsubishi, Fiat, Citroen nebo Peuget. Do vozidel se vždy vloupali hrubým způsobem - dveře násilím vyhnuli. Ve výsledku tak majitelům způsobili daleko větší škody poškozením vozidel než odcizením,“ sdělila mluvčí.

Z automobilů brali vše, co se dá zpeněžit – autorádia, kompaktní disky a další věci. Škoda je zatím vyčíslena na více než sto tisíc korun. „Hoši nejsou pro policisty neznámí. I přes svůj mladý věk mají za sebou bohatou kriminální minulost, především majetkovou,“ řekla mluvčí.

Policie se zajímá také o rodiče staršího z obviněných, obvinili je z ohrožování výchovy dítěte. „Synovi umožnili vést zahálčivý život a porušili tak svou povinnost, která jim vyplývá z rodičovské zodpovědnosti. Trestnímu stíhání pro stejný přečin bude čelit i opatrovník mladšího chlapce,“ dodala Viačková.

Reklama

Výběr článků

Načítám