Hlavní obsah

Doručovatelka si údajně nechala osm pytlů zásilek a letáků, hrozí jí pět let vězení

Právo, jr
Prostějov

Osm pytlů písemností, reklamních zásilek i letáků nezanesla na místo určení zaměstnankyně doručovací společnosti a nechala si je doma v prostějovském bytě. Tam je našel až nový nájemník poté, co se doručovatelka odstěhovala. Za porušení tajemství přepravovaných zpráv jí hrozí vězení na jeden rok až pět let.

Foto: Policie ČR

Po doručovatelce zůstalo v bytě osm pytlů zásilek.

Článek

Písemnosti našel šestačtyřicetiletý muž poté, co se nastěhoval do bytu v Brněnské ulici.

„Nalezl větší množství nedoručených listovních a reklamních zásilek a letáků. Protože věděl, že jeho předchozí nájemnice byla zaměstnancem společnosti poskytující doručovací služby, informoval o nálezu tuto firmu,“ sdělil mluvčí policie František Kořínek s tím, že se případ vyšetřoval zhruba rok.

Foto: Policie ČR

Po doručovatelce zůstalo v bytě osm pytlů zásilek

Společnost, jejíž název mluvčí neuvedl, oznámila případ policii. Protože se mezi ostatními nedoručenými zásilkami nelezlo i 112 kusů otevřených, začali policisté věc vyšetřovat s podezřením z porušení tajemství přepravovaných zpráv.

„Všechny nedoručené zásilky posléze naplnily celkem osm pytlů,“ spočítal Kořínek.

Foto: Policie ČR

Po doručovatelce zůstalo v bytě osm pytlů zásilek

Policistům se sedmačtyřicetiletou bývalou doručovatelku podařilo vypátrat ve Slovenské republice.

„Kolegové provedli výslechy podezřelé i jejích rodinných příslušníků. Při tom žena nedoručení jistého množství zásilek připustila, otevření některých z nich však odmítla,” upřesnil mluvčí. Policie ženu obvinila, za porušení tajemství jí hrozí až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám