Hlavní obsah

Dopravu na hlavním tahu z Karlových Varů na Prahu zastavila nehoda

Karlovy Vary
Aktualizováno

Na silnici I/6 u odbočky na Hůrky se v pátek odpoledne čelně srazila dvě osobní auta. Silnice z Karlových Varů na Prahu byla uzavřená. Na místě zasahoval také vrtulník.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Došlo k čelnímu nárazu se zraněním. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému,” uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Policisté odkláněli dopravu ve směru od Karlových Varů přes část města Drahovice. Po 17. hodině byla silnice zcela zprůjezdněna.

Úsek silnice mezi odbočkou na Hůrky a Andělskou Horou patří k nejnebezpečnějším úsekům v Karlovarském kraji, vážných nehod tam bylo v loňském roce několik.

Nehoda na D4

Problémy byly v pátek také na dálnici D4. Komunikace byla na 84,5. kilometru u Nové Hospody na Písecku asi dvě hodiny uzavřená po nehodě autobusu a dvou osobních aut. Lehce zraněný je jeden člověk. Hasiči nikoho nevyprošťovali.

Podle policie se nehoda stala pravděpodobně tak, že když auta sjížděla z mimoúrovňových křižovatek, musela přibrzdit kvůli jízdě jiných vozidel. „A jeden řidič předjel autobus a pak prudce zabrzdil, takže ten autobusák neměl šanci zastavit a došlo k řetězové nehodě,” řekl mluvčí policie Milan Bajcura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám