Hlavní obsah

Policie ukázala záběry z dopadení podezřelého z brutální vraždy ženy na kole

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kriminalisté v pátek v Olomouci zadrželi sedmačtyřicetiletého muže, který je podle nich důvodně podezřelý, že ve středu odpoledne brutálně zavraždil v olomoucké městské části Chválkovice 51letou ženu. Vyhlédl si ji, když jela po polní cestě na bicyklu ke svému příteli. Násilník si ženu vybral náhodně a na polní cestě na ni znenadání zaútočil.

Zadržení podezřelého z vraždy ženy na Olomoucku Video: Miloslav Hradil, Policie ČR, Právo

 
Článek

„Veškeré indicie, které máme, ukazují na to, že zadržená osoba jela vykonat tento trestný čin a bylo jí jedno, koho si najde,“ řekl v sobotu novinářům náměstek ředitele pro službu kriminální policie a vyšetřování z krajského ředitelství policie v Olomouci Radovan Vojta.

Foto: Policie ČR

Zadrželi podezřelého z vraždy ženy na Olomoucku

K vraždě ženy podle něj došlo ve středu po 16. hodině. Okolo 20. hodiny oznámil policii, že ji pohřešuje, její přítel, k němuž mířila. „Krátce nato jsme dostali informaci od příbuzného ženy, že na polní cestě nalezl ženino kolo. Při pátrání v okolí, na němž se podíleli i psovodi, jsme zhruba 500 metrů od kola našli tělo ženy, která již byla mrtvá. Již po prvotním ohledání bylo zřejmé, že došlo vůči ní k velmi surovému útoku,“ konstatoval Vojta.

Brutální vražda, tělo zakopané v lese: Po pěti letech policie dopadla podezřelé

Krimi

Kriminalisté podle něj sestavili speciální vyšetřovací tým, do něhož byli povoláni mj. i specialisté z policejního odboru kriminalistických technik a expertíz ve Frýdku-Místku. „I když je stav nouze a policie má spoustu jiných úkolů, podařilo se nám shromáždit k případu více než 50 kriminalistů a přes 60 kolegů z pořádkové policie,“ zdůraznil náměstek.

Foto: Policie ČR

Zadrželi podezřelého z vraždy ženy na Olomoucku

Nedaleko místa činu podle něj vyšetřovatelé nalezli jeden ze smrtících nástrojů a po vyhodnocení získaných informací se postupně dostali na stopu podezřelého, kterého v pátek dopoledne v Olomouci zadržela zásahová jednotka.

„Jedná se o muže, který k dané oběti neměl vůbec žádný vztah. Nemá trvalé bydliště, je na pohybu a v lednu 2020 byl propuštěn z výkonu odnětí svobody. Ve vězení strávil 14 let za majetkovou a násilnou kriminalitu,“ podotkl Vojta.

Foto: Policie ČR

Zadrželi podezřelého z vraždy ženy na Olomoucku

Policie motiv zná

Komentovat motiv vraždy kriminalista nechtěl. „Policie motiv zná, ale nebudeme ho v současné době zveřejňovat,“ poznamenal. Prozradil jen to, že žena u sebe měla věci, které byly následně nalezeny na různých místech v okresu Olomouc, včetně platební karty či mobilu. „Kolik žena měla u sebe hotovosti nejsme schopni říci, protože to přesně nevíme,“ zdůraznil Vojta s tím, že to, zda motivem byl i majetkových prospěch, je předmětem dalšího šetření.

S odkazem na probíhající vyšetřování se kriminalista nechtěl vyjadřovat k tomu, zda se muž k činu přiznal. Bez komentáře nechal Vojta i charakter zranění, které pachatel oběti způsobil. „Mohu jen říci, že útok byl velmi surový,“ uvedl, přičemž potvrdil, že k vraždě bylo použito několik různých zbraní.

Za brutální ubodání spolužačky stráví mladík 18 let za mřížemi, potvrdil soud

Krimi

Zadržený byl obviněn z vraždy. „Hrozí mu 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest, což je 30 let vězení nebo doživotí,“ doplnil kriminalista. Byl podán návrh na vzetí obviněného do vazby.

Policisté na případu intenzivně pracovali nejen kvůli jeho závažnosti, ale i proto, že se v Olomouci a jejím okolí začaly šířit informace o tom, že tu řádí nějaký maniak. „Mohu veřejnost ujistit, že se nemusí obávat pohybovat se po Olomouci,“ dodal Vojta.

Reklama

Výběr článků

Načítám