Hlavní obsah

Dogy pokousaly na Kroměřížsku muže, policie jednu zastřelila

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Dramatické okamžiky prožili pošťačka a náhodný kolemjdoucí muž v jedné z obcí na Kroměřížsku. Zaútočila na ně volně běhající dvojice mohutných psů. Jednoho z nich museli policisté po příjezdu k události zastřelit, druhého střelbou z pistole jen zranili.

Foto: Profimedia.cz

Tibetské dogy. Ilustrační foto

Článek

„Oba velcí psi rasy tibetská doga byli velmi agresivní a napadli a pokousali šestasedmdesátiletého muže,“ přiblížila policejní mluvčí Lenka Javorková. Obě dogy utekly majitelce z oplocené zahrady.

„Stalo se tak v úterý dopoledne poté, co psy vyvenčila, ale dobře nezajistila plechová vrata. Utekli jí na ulici. Venku pak jeden z nich skočil na poštovní doručovatelku a následně oba zaútočili na šestasedmdesátiletého místního muže, kterého povalili na zem a kousali ho po celém těle,“ přiblížila Javorková.

Pes roztrhal ženě na Rakovnicku obličej

Krimi

Psy se různými způsoby snažili od nešťastného muže ležícího na zemi obyvatelé sousedních domů všemožně odlákat a sehnat pomoc. Poštovní doručovatelka pak zavolala na linku 158.

„Hlídka policistů vyjela neprodleně po oznámení na místo, kde agresivní psi stále na muže útočili. Oba pak začali útočit i na policisty, proto hlídka využila oprávnění a jednoho psa služební zbraní usmrtila a druhého střelou zranila,“ poznamenala mluvčí.

Muže odvezla se zraněním rychlá záchranná služba do kroměřížské nemocnice. Kriminalisté již prověřují, zda nedošlo ke spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám