Hlavní obsah

Dodávka v Praze srazila dítě na chodníku, přiletěl pro něj vrtulník

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Těžkým zraněním skončil střet dodávky s dítětem v pražské Zbraslavi. Nehoda se odehrála na chodníku, kde dodávka městské části vysypávala koše. Dítě transportoval vrtulník do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Dodávka srazila v Praze dítěVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala kolem půl jedenácté dopoledne v Žabovřeské ulici. „Střetlo se tam vozidlo s dítětem. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Příčinami nehody se zabývají policisté,“ informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

K nehodě vyrazily dvě posádky záchranářů a vrtulník. „Dítě bylo s vážným poraněním převezeno vrtulníkem do nemocnice v Motole,“ řekl Novinkám mluvčí záchranářů Ondřej Franěk s tím, že více podrobností s ohledem na věk pacienta sdělovat nemůže.

Dodávka, která dítě srazila, má na dveřích logo Městské části Praha-Zbraslav. „Bylo to auto komunálních služeb, které vysypávalo koše. Mělo povolení ke vjezdu na chodník. Zatím nebudeme předjímat nebo mluvit o nějakých personálních změnách, protože nevím, za jakých okolností se nehoda stala, jestli byla něčím ovlivněná, nebo to byla náhoda. Zatím nemáme žádnou oficiální informaci,“ řekla Novinkám tajemnice úřadu Hana Haubertová.

Podle svědků jelo dítě na odrážedle a dodávka jej srazila při couvání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám