Hlavní obsah

Dodávka plná lidí se při předjíždění převrátila do příkopu. Další řidič nepomohl a ujel

Novinky, kub
Dětřichov

Policisté z Libereckého kraje vyšetřují vážnou nehodu dodávky, která skončila v pátek v podvečer po úhybném manévru u Dětřichova na Frýdlantsku v příkopě na střeše. Uvnitř se zranilo devět lidí, jeden z nich těžce. Řidič dodávky se podle vyšetřovatelů chtěl vyhnout jinému autu, po jehož řidiči kriminalisté pátrají, protože podle nich od nehody ujel.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala na rovném úseku silnice u Dětřichova, když ve směru od Frýdlantu na Liberec předjížděl jiné auto řidič vozidla VW Transporter, který vezl dalších osm pasažérů. „Ve chvíli, kdy dokončoval předjíždění a zařazoval se z levého do pravého jízdního pruhu, se zřejmě zalekl osobního vozidla, které mělo vyjíždět z vedlejší komunikace od Dětřichova na silnici I/13 a pokusil se o úhybný manévr,“ sdělila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Řidič dodávky se pak dostal podle ní do smyku a vyjel vpravo mimo silnici do příkopu, kde se převrátil na střechu a ještě poškodil plot u rodinného domu. „Řidič osobního vozidla, jedoucího od Dětřichova, neposkytl na místě nehody první pomoc a z místa nehody ujel, pravděpodobně ve směru na Frýdlant,“ upřesnila Šrýtrová.

Mluvčí záchranky Michael Georgiev uvedl, že všech devět lidí v dodávce skončilo se zraněními v nemocnic, jeden z členů osádky měl těžké zranění, ostatní spíše lehká. „Dále musel být ošetřen řidič z předjížděného vozidla, který utrpěl stresovou reakci", dodal mluvčí.

Auto šedé nebo modré barvy

Dechovou zkoušku řidiče dodávky kvůli alkoholu nebylo možné vzhledem k jeho zdravotnímu stavu provést, policie tedy vyžádala odběr krve v nemocnici.

„Okolnostmi nehody se budou dále zabývat liberečtí dopravní policisté. Pátráme po řidiči osobního vozidla modré nebo šedé barvy, které z místa nehody ujelo. V souvislosti s tím se obracíme na případné svědky události, kteří si něčeho všimli, či na samotného řidiče, který od nehody ujel, aby se přihlásili policistům prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158,“ dodal Šrýtrová.

Reklama

Výběr článků

Načítám