Hlavní obsah

Do Polska jezdil pro léky, doma vyrobil pervitin za 1,5 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden co týden podnikal cesty do Polska jednatřicetiletý muž z Brněnska. U našich severních sousedů nakupoval léky, z kterých potom doma na Ivančicku vyráběl pervitin. Jen za poslední půlrok si takto přišel na půl druhého milionu korun. V minulých dnech ale podnikl poslední cestu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté si na něj totiž počkali a zjistili, že skutečně neztrácel čas. Léky, kterých nakoupil za 50 tisíc korun, totiž už po cestě rozpouštěl.

„V automobilu, který řídila čtyřiatřicetiletá žena, cestovalo mimo jiné i její osmiměsíční dítě. Kriminalisté ve vozidle objevili očekávané. Vedle potřeb pro výrovu pervitinu i kanystr s tekutinou. V ní už muž, který ještě nebyl trestaný, během jízdy rozpouštěl v zahraničí získané léky. Roztok chtěl okamžitě po příjezdu domů použít k výrobě drogy,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek s tím, že v autě policisté našli i stovky tisíc korun v hotovosti a drogy.

Gang výrobců pervitinu z Karvinska ničil stopy řízenými výbuchy

Krimi

„Zakázanou látku muž vyráběl obvykle každý týden a tímto způsobem jí získával padesát až sto gramů. Pervitin převážně prodával dalším osobám. Droga sloužila také jako odměna pro řidiče, kteří muže do Polska pro základní výrobní suroviny vozili. Muže vyrábějící drogu i jeho dva komplice kriminalisté stíhají pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy,“ dodal Malášek.

Reklama

Výběr článků

Načítám