Hlavní obsah

Do oběti vystřílel šest nábojů, u soudu dostal 14 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Za brutální vraždu svého známého si osmadvacetiletý Hynek Vašek odpyká definitivně 14 let ve vězení. Zabil ho šesti výstřely na polní cestě v roce 2003. Rozsudek brněnského krajského soudu, proti kterému se muž odvolal, v úterý potvrdil Vrchní soud v Olomouci.

Foto: Robert Rohál

Soňa Drábková a Jiří Bartoň na jedné z fotografií kolekce Nostalgia 22.

Článek

Podle rozsudku Vašek svého známého zastřelil v červenci roku 2003 na polní cestě na Jihlavsku šesti ranami z pistole z bezprostřední blízkosti. Střely mu poranily hlavu, hrudník, pánev i levou nohu. Napadený na místě podlehl komplikovaným zraněním mozku, srdce, plic a jater.

Obžalovaný Vašek svou vinu i v úterý popíral. Hájil se tím, že sice byl na místě činu, ale vraždu mají na svědomí jiní pachatelé. Odmítl však sdělit jejich jména. Tvrdil, že mají na svědomí násilné trestné činnosti a má strach o svůj život.

Již u krajského soudu přiznal, že se známým spolupracovali s jistým gangem zlodějů aut. Jeho obhajobě však vrchní soud neuvěřil. Proti jeho verzi již dříve navíc vypovídala také klíčová svědkyně, která uvedla, že před vraždou viděla Vaška i jeho přítele u Dušejova na Jihlavsku. Spolu odešli do tmy a poté slyšela výstřely a odjíždějící automobil.

"Závěry soudu prvního stupně jsou správné. O jeho vině není pochyb. Také trest je spravedlivě uložen," řekl vrchní soudce Petr Angyalossy. Podotkl, že jedním z důvodů, proč si muž odpyká ve vězení přísnější trest, je to, že byl již dříve trestán. Kromě vraždy si Vašek odpyká trest také za nedovolené ozbrojování, vražedná zbraň se však dosud nenašla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám