Hlavní obsah

Dlužník pobodal svého věřitele

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaatřicetiletý dlužník vylákal v pondělí večer 42letého věřitele do jedné z obcí na Českobudějovicku. Místo slíbených desítek tisíc korun na něho však zaútočil nožem a způsobil mu těžká zranění. Napadeného muže zachránili místní obyvatelé, kteří slyšeli křik.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Když si věřitel včera (v pondělí, pozn. red.) ve večerních hodinách, v obci na Českobudějovicku domluvil schůzku s dlužníkem, ještě netušil, že se pro něj setkání změní v boj o holý život. Dvaatřicetiletý dlužník vylákal poškozeného muže do jedné z postranních ulic obce na Českobudějovicku,“ popsala Právu případ mluvčí jihočeské policie Lenka Holická.

Dále poznamenala, že dlužník měl muži na místě vrátit několik desítek tisíc korun. „Muž však s sebou žádné peníze neměl, místo vyrovnání dluhu věřitele brutálně napadl a uštědřil mu několik bodných ran po celém těle. Křik napadeného naštěstí uslyšeli místní obyvatelé a ti se hned vydali na místo. Útočníka přemohli a zavolali policii,“ konstatovala mluvčí.

Útočníkovi hrozí až 18 let

Pobodaného muže pak musela převézt záchranná služba do českobudějovické nemocnice, kde byl hospitalizován.

„Případ vyšetřují kriminalisté a 32letého muže obvinili z vraždy ve stádiu pokusu. Nyní čeká v policejní cele, zda na něho soudce uvalí vazbu,“ doplnila Holická. Muži tak nyní hrozí až 18 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám