Hlavní obsah

Dlužník na Zlínsku střílel při zásahu exekutora

Právo, jr
Zlín
Aktualizováno

Střelbou na exekutory se chtěl vyhnout jejich zásahu šestačtyřicetiletý muž v Napajedlech na Zlínsku. Exekutorům se podařilo utéci, ukrýt se a přivolat policii. Při střelbě ani při následujícím zákroku policistů nebyl nikdo zraněn. Muž se nakonec vzdal policejním vyjednavačům.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Krátce po deváté ráno nám bylo oznámeno, že došlo ke střelbě na exekutory v jednom z bytových domů v Napajedlech. Exekutorům se podařilo utéci a poté, co zavolali na policii, vyrazily na místo policejní hlídky z širokého okolí,“ uvedla mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Lenka Javorková. Útočník se mezitím v bytě zabarikádoval.

„Spolu s hlídkami z okolí zamířili na místo pyrotechnici, psovodi se psy a z Brna přiletěl vrtulník se zásahovou jednotkou. Nastoupili také policejní vyjednavači, kteří odvedli perfektní práci,“ zdůraznila Javorková.

Jak dále uvedla, vyjednavačům se podařilo se střelcem navázat kontakt přes balkón sousedního bytu. „Rozmlouvali s ním a pak se jim ho podařilo přesvědčit, aby jim předal legálně drženou zbraň a opustil byt. Poté byl zadržen a umístěn v policejní cele,“ sdělila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám