Hlavní obsah

Divoká honička v Praze začala sražením policisty

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Divokou honičkou jak z amerického filmu a lehkým zraněním jednoho strážníka skončila v úterý dopoledne zprvu běžná kontrola hlídky městské policie. Ti si kolem půl deváté v ulici U Elektry v Praze 9 všimli řidiče škody pick-up, který během jízdy telefonoval. Rozhodli se ho proto zastavit a zkontrolovat.

Článek

 To ale neměli dělat. „Na výzvu, aby jim předložil doklady, dvaatřicetiletý muž z Prahy zareagoval tak, že je poslal do jistých míst a rozjel se s vozidlem proti nim. Jeden ze strážníků na poslední chvíli stačil uskočit, ale i tak byl autem zachycen a sražen na zem,“ řekl Právu ředitel městské policie v Praze 9 Vlastimil Olič.

Okamžitě poté řidič šlápl na plyn a z místa ujel. Strážníci mu ale byli v patách, když se vysokou rychlostí řítil po Poděbradské ulici. Přitom ohrožoval ostatní řidiče i chodce na přechodech.

Unikající pirát se sice pokusil schovat i s vozidlem za benzínovou pumpou, ale strážníci mu i díky telefonátu pohotového svědka na krizovou linku 156 na trik nenalétli a obklíčili ho zde.

Chtěl utéct po svých

Drama ale zdaleka neskončilo, protože i tady se agresivní pirát před vyděšenýma očima obsluhy pumpy znovu opakovaně pokusil najíždět na strážce zákona. Když ale poznal, že s autem už odtud neunikne, vyběhl z vozu a pokusil se zmizet po svých.

„Daleko ale nedoběhl, protože zatímco jeden ze strážníků hlídal opuštěný vůz, jeho kolega ho pronásledoval a vzápětí na nedaleké křižovatce i dostihl,“ dodal Olič.

Podle mluvčí strážníků Radky Bredlerové pak byl zadržený muž předán policistům, protože jak se ukázalo při lustraci poznávací značky, vůz byl totiž kradený. „Poznávací značky patřily jinému vozidlu,“ dodala Bredlerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám