Hlavní obsah

Dívky se vloupaly do školy kvůli písemce

Právo, Zdeněk Seiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Strážníci městské policie v Pardubicích přistihli v neděli v nočních hodinách ve škole dvě žákyně. Vloupaly se do objektu, aby v materiálech učitelky zjistily obsah písemné práce na příští den.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Ve večerních hodinách přišel na pult PCO signál o napadení objektu, proto strážníci ke škole na sídlišti Polabiny okamžitě vyjeli. Škola však byla uzamčená, nikde nic nebylo otevřeno, přesto ale signál stále hlásil, že v objektu se někdo nachází," řekl Právu Pavel Čejka, náměstek ředitele Městské policie v Pardubicích.

"Nakonec strážníci přivolali školníka, který školu otevřel a strážníci při prohlídce nalezli v jedné z učeben dvě žákyně. Na dotaz odpověděly, že si zde jedna z nich zapomněla učebnice, při dalších dotazech se však jedna žákyně přiznala, že si tajně opatřila klíče od školy a chtěla tam získat otázky na nadcházející písemné testy,“ řekl Čejka.

Strážníci obě žákyně předali rodičům a celý případ bude řešen v kompetenci ředitele školy. Dívky ve věku dvanácti a třinácti let nejsou trestně odpovědné, proto policie případ zřejmě odloží.

Vedení školy se s poukazem na ochranu nezletilých před médii nevyjádřilo. Případ vloupání do objektu může řešit jen třídní nebo ředitelskou důtkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám