Hlavní obsah

Dívky k němu chodily kvůli koním, říkají místní o muži z Doubice. Jedna je po smrti

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín
Aktualizováno

Děčínský soud poslal v úterý odpoledne do vazby pětatřicetiletého muže, který v noci na sobotu v Doubici na Děčínsku podle policie zavraždil čtrnáctiletou dívku a pokusil se zabít i další, o dva roky starší. Ta ale s vážným zraněním útok přežila. Podle místních byl muž trochu podivín a samotář, dívky u něj byly dobrovolně kvůli koním.

Muž podezřelý z vraždy u soudu. Archivní videoVideo: Aleš Pelikán, Právo

 
Článek

„Soud shledal důvodnou obavu, že obviněný uprchne, bude se skrývat, aby se vyhnul zahájenému trestnímu stíhání nebo že bude opakovat trestnou činnost, pro kterou je stíhán. To vše za předpokladu, že skutek, pro který bylo trestní stíhání zahájeno se stal. Je zde zřejmé důvodné podezření, že jej spáchal obviněný,“ řekla soudkyně Andrea Pěničková.

Čin se stal v noci ze soboty na neděli. Podle informací Práva jednu z dívek muž odvezl zhruba deset kilometrů daleko a z auta ji vyhodil, protože myslel, že je mrtvá. Útok nicméně přežila a kolemjdoucí zavolal pomoc. „Myslel si, že jsou mrtvé obě, tak jednu naložil do auta a odvezl,“ řekl Právu jeden z obyvatel Doubice.

Muž jel pak zpět k domu, tam ho ale policie dopadla. Druhou dívku nalezli v domě již mrtvou. Kriminalistům se přiznal. Soudce jej odpoledne poslal do vazby. Nyní mu hrozí až výjimečný trest.

Podle sousedů byl muž podivín. „Byl to introvert, s nikým se moc nebavil, do vsi nechodil, jedině když venčil psa brzy ráno nebo pozdě večer,“ řekl jeden ze sousedů s tím, že žádné kamarády v obci neměl. Bydlel v pronajatém domě, který dříve vlastnil, brzy se měl ale prý odstěhovat do Prahy.

Podle jiného muže dívky k podezřelému chodily dobrovolně „kvůli koním”. Sdílnější však nebyl.

Poklidnou turistickou obcí se stovkou obyvatel, kde si svůj dům staví i Karel Gott, událost otřásla. „Obyvatelé obce jsou tragédií zdrceni. Pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ řekl Právu starosta Doubice Jan Drozd (nez.). Ten ocenil i perfektní práci policie, která pachatele dopadla zakrátko po činu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám