Hlavní obsah

Dívenka ošálila psycholožku. Otčíma málem dostala do vězení

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Je jí teprve osm let a už dokázala oklamat zkušenou psycholožku. Ta po pohovoru s dívenkou z Klatovska podala trestní oznámení na druha její matky, neboť byla přesvědčena o tom, že ji sexuálně zneužíval. Během vyšetřování ale vyšlo najevo, že školačku proti otčímovi navedla babička z otcovy strany, která se zapojila do boje rozvedených rodičů usilujících o svěření dítěte do péče.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvaašedesátiletá psycholožka, která je dokonce soudní znalkyní, se na policii obrátila letos v lednu poté, co jí dívenka během psychoterapeutického sezení svěřila, jak jí 38letý muž strká jazyk do pusy a osahává ji na prsou a přirození.

„Výpověď nezletilé se psycholožce jevila jako velmi věrohodná. Takže policisté okamžitě zahájili úkony trestního řízení pro spáchání zločinu pohlavního zneužívání,“ uvedl zdroj obeznámený s detaily případu.

Přiznala se, že to, co řekla u psycholožky, není pravda.
zdroj případu

A pro potenciálního podezřelého nastalo pětiměsíční peklo. Dostal nálepku zvrhlíka, musel podstoupit ponižující sexuologické vyšetření a hrozilo, že soud odstřihne jeho družku od jakéhokoli kontaktu s dcerou. Neměl šanci se bránit, pouze neustále opakoval, že nic takového neudělal. Když odborníci v posudku potvrdili, že muž je z psychiatrického hlediska naprosto v pořádku a netrpí žádnou sexuální deviací ani jinou duševní chorobou, vyšetřovatelé přistoupili k opětovnému výslechu dívky.

„Přiznala se, že to, co řekla u psycholožky, není pravda, že ji k tomu navedla babička, ze které má strach. Naopak potvrdila, že přítele matky má ráda, nikdy jí nic špatného neudělal a vždy se k ní choval dobře. Potvrdila, že je raději u mámy než u táty,“ uvedl dále zdroj.

Stíhání za křivé obvinění

Že babička vnučku manipulovala, potvrdili i další svědci. „Snažila se zmařit jakýkoli kontakt s její matkou. Poučovala ji, jak se má chovat před sociálkou, a o otčímovi před ní mluvila jen negativně,“ vypověděl člověk z okruhu rodiny.

Klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová potvrdila, že kriminalisté v rámci prověřování oznámení týkajícího se mravnostního trestného činu nezjistili skutečnosti opravňující k zahájení trestního stíhání.

„S ohledem na citlivost případu k němu nic bližšího nebudeme sdělovat,“ řekla Ladmanová. Naznačila ale, že policie na základě závěru vyšetřování učinila další kroky k možnému trestnímu postihu konkrétní osoby pro křivé obvinění.

Reklama

Výběr článků

Načítám