Hlavní obsah

Dítě na kole spadlo v Praze pod rozjíždějící se tramvaj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Velké štěstí měl v úterý šestiletý chlapec v Praze, který zavrávoral na kole a spadl do kolejiště pod rozjíždějící se tramvaj. Nohu zaklíněnou v kole mu pohotově vyprostili rodiče s policisty, kteří na místě zrovna asistovali u konfliktu revizorů s cestujícím.

Foto: Policie ČR

Zaklíněné odrážedlo

Článek

Čtyřčlenná rodina vystupovala v úterý večer z tramvaje číslo 22 v Bělohorské ulici na pražském Břevnově. Dítě nasedlo na kolo a chtělo se rozjet.

„Jenže zavrávoralo a spadlo do kolejiště zrovna v momentě, kdy se tramvaj začala rozjíždět,“ uvedla mluvčí policie Lucie Drábková.

Motorkář v Praze závodil s policejními hlídkami. Prohrál

Krimi

Na situaci zareagovali jak rodiče dítěte, tak policisté, kteří na zastávce asistovali revizorům při konfliktu s cestujícím.

Snažili se dítě vytáhnout z kolejiště, to ale mělo zaklíněnou nohu pod kolem zaseknutým pod podvozkem. „S pomocí rodičů se podařilo kovovou část odrážedla ohnout a nožku vyprostit ven. Šestiletý chlapec tak vyvázl jen s pohmožděninou dolní končetiny,“ doplnila Drábková.

Původně policie vyhodnotila dětský bicykl jako odrážedlo. Na snímku z místa nehody je ale vidět kolo s pedálem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám