Hlavní obsah

Devět lidí se při požáru na Vsetínsku nadýchalo kouře. Čtyři skončili v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karolinka

Devět lidí včetně dvou dětí se ve středu ráno při požáru rekreační chaty v Karolince na Vsetínsku nadýchalo kouře. Dva dospělí a obě děti byli převezeni na pozorování do nemocnice. Uvedl to mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Ilustrační foto

Článek

Oheň vzplál v kuchyni chaty, hasiči jej záhy uhasili. Ze zakouřených prostor bylo evakuováno 80 lidí. "Ještě před příjezdem hasičů bylo ze silně zakouřeného objektu odvedeno 71 dětí a devět dospělých, kteří je doprovázejí na lyžařském výcviku. Děti byly poté převezeny autobusy do místní základní školy, kde jim byla zajištěna strava," uvedl Netopil.

Hasiči požár záhy uhasili a poté termokamerou prohledali stropní konstrukci, aby odhalili případná skrytá ohniska požáru. Požár chaty v části města Bzové byl hasičům nahlášen krátce po sedmé. Událost se podařilo zlikvidovat zhruba po dvou hodinách. Na místě zasahovaly čtyři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. Způsobená škoda ještě nebyla stanovena, příčinu požáru hasiči zjišťují.

Reklama

Výběr článků

Načítám