Hlavní obsah

Devatenáctiletého mladíka v Olomouci znásilnil propuštěný vrah

Právo, Petr Marek
Olomouc

Recidivistu (36), který před čtrnácti dny znásilnil v Olomouci devatenáctiletého mladíka, dopadli v těchto dnech tamní kriminalisté. Hrozí mu až deset let za mřížemi. Stíhán je vazebně. K jeho dopadení přispěli svědci, kteří se policistům přihlásili poté, co v médiích zhlédli záznam z kamerového systému městské policie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pachatel si 18. července náhodně vytipoval mladého muže, který se vracel z práce domů. Ze Žižkova náměstí ho začal sledovat, a to až do prostoru za Železniční poliklinikou.

„Tam ho uchopil za krk, zakryl mu ústa a odtáhl ho do blízkého křoví, kde na něm vykonal sexuální praktiky. Vše se obešlo bez zranění, neboť mladík, vědom si zřejmě své subtilní postavy – násilník byl proti němu obr – nedělal nic, co by nezvládl,“ popsala případ kriminalistka Alena Dudešková s tím, že k trestné činnosti se muž nedoznal.

„Vypovídal, ale nabídl nám svou verzi, která je pro něj příznivá. Důkazy ho však podle našeho názoru usvědčují,“ dodala vyšetřovatelka.

Propustili ho loni v květnu

Petr M., který má delikt na svědomí, je, jak konstatovali policisté, známou firmou.

„Jde o zločince, který v roce 2003 přepadl zastavárnu. Obsluhu, mladou dívku, tehdy brutálně zmlátil, svázal a uzamkl v provozovně. Nešťastnice utrpěla vážná zranění, kterým na druhý den v nemocnici podlehla. Za vraždu pak u soudu vyfasoval dvanáct let. Z trestu si odseděl deset let. Loni v květnu byl podmíněně propuštěn. Zkušební doba mu byla stanovena do roku 2020,“ řekl novinářům v pátek vrchní komisař Jiří Kubák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám