Hlavní obsah

Děti vydíraly prodavače, který jim prodal vodku

– FRÝDEK-MÍSTEK
Právo, hon

Opravdu kuriózní způsob, jak přijít k penězům, vymysleli dva čtrnáctiletí školáci ve Frýdku-Místku. V jednom z místních obchůdků si koupili láhev vodky a natočili si při tom prodavače na mobilní telefon. Pak ho začali vydírat s tím, že nahrávku zveřejní, pokud nedostanou peníze. O případu v pondělí informoval policejní mluvčí Ivan Žurovec.

Článek

"Kompromitující nahrávku, pořízenou mobilním telefonem, vypálili na CD, které i s vyděračským dopisem přilepili na výlohu této prodejny,“ řekl mluvčí s tím, že po majiteli obchůdku chlapci požadovali pět tisíc korun, jinak zveřejní, že prodává alkohol dětem.

Když se po několika dnech peněz nedočkali, rozhodli se přitvrdit. "Napsali druhý dopis a zabalili do něj žulovou kostku, kterou poslali do prodejny skrz výlohu. To už vydíraný majitel kontaktoval policii,“ dodal Žurovec.

K předání peněz mělo přijít v pátek. Místo obchodníka ale na místo dorazili policisté, kteří učinili dětsky naivnímu pokusu o vydírání přítrž.

"Jeden z chlapců se ukryl v jámě na konci hřbitova, druhý hlídal v horní části blízkého panelového domu. Mezi sebou se pak domlouvali mobilním telefonem. Přestože byli velmi opatrní, byli nakonec zadrženi,“ dodal mluvčí.

Vyváznou díky nízkému věku

Vzhledem k věku pachatelů bude případ odložen. Jinak by jim hrozilo až tři roky vězení.

"Přestože jsou nezletilí, řízení u soudu se ale nevyhnou. Soud pro mládež může vůči nim přijmout některé z výchovných opatření, jako je například dohled probačního úředníka, v krajním případě i nařídit ochrannou výchovu,“ dodal okresní policejní ředitel Tomáš Václavík.

Reklama

Výběr článků

Načítám