Hlavní obsah

Děti v Havířově zapálily byt a zemřely. Matka dostala pět let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Na pět let do vězení poslal v úterý Okresní soud v Havířově na Karvinsku 42letou ženu, která je podle rozsudku odpovědná za smrt svých dvou synů. Rozsudek není pravomocný. Děti zemřely v roce 2020 při tragickém požáru, který způsobily při hře se zapalovačem. Matka je tehdy nechala doma samotné. Informoval o tom dozorující státní zástupce Tomáš Polách.

Foto: Aleš Honus, Právo

Byt, kde došlo k požáru.

Článek

Požár bytu v havířovském domě vypukl 18. května 2020. V bytě v té době byly samotné tři děti – dva chlapci ve věku tři a čtyři roky a jejich osmiletá sestra.

Hořet začalo pravděpodobně v důsledku hry se zapalovačem. Když plameny vyšlehly, školačka se snažila přivolat pomoc. Kolemjdoucí muž vykopl dveře bytu a dívku zachránil, oba chlapci ale požár nepřežili.

Tragický požár v Havířově: Matka děti zřejmě zamkla a šla pro občanku

Krimi

Státní zástupce matku dětí obvinil z obecného ohrožení z nedbalosti. Děti údajně nechávala doma samotné častěji. Svým jednáním navíc ohrozila životy dalších obyvatel domu. „Soud uznal vinu v souladu s podanou obžalobou,“ uvedl Polách.

Obžalovaná žena nejprve vinu odmítala, během hlavního líčení ji ale připustila a souhlasila s potrestáním.

„Rozsudek ještě není pravomocný. Obžalovaná si ponechala, stejně jako státní zástupce, lhůtu na rozmyšlenou. Případné odvolání některé ze stran se ale už nebude řešit ve vztahu k vině, ale jen co se týče výše trestu,“ doplnil žalobce.

Reklama

Výběr článků

Načítám