Hlavní obsah

Děti se v Praze projížděly autem. Když se ozvalo klepání, pustily se do opravy

Novinky, kre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V neděli v podvečer si všiml muž skupiny dětí u auta na parkovišti u pražského koupaliště Džbán a zavolal strážníky. Myslel si, že vůz rabují. Jeden z chlapců si ale auto vypůjčil od svého bratra a při poruše se ho s kamarádem snažil opravit.

Děti přijely autem na koupaliště DžbánVideo: MP Praha

 
Článek

Muž zavolal na tísňovou linku s tím, že u osobního auta stojí skupinka chlapců, kteří buď na parkoviště s autem přijeli, nebo ho rabují.

Strážníky, kteří na místo přijeli, zaskočil především věk chlapců. „Jednalo se o nezletilé ve věku 11 a 12 let,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. Zajímavé bylo také jejich vysvětlení toho, co na místě dělají.

Chtěl poslouchat muziku

„Dvanáctiletý chlapec strážníkům řekl, že na místo přijel autem on sám, a to z ulice Kladenská, Praha 6. Klíče od vozu si půjčil od svého bratra. Původně chtěl jít do auta poslouchat muziku. Poté ho ale napadlo, že by se s ním mohl i projet,“ řekla mluvčí.

Projížďku nabídl i svému kamarádovi, který ochotně souhlasil. Když ale přijížděli k parkovišti u koupaliště, začalo prý v motoru něco klepat. Proto zastavili a snažili se auto opravit.

„Hlídka oba chlapce vyzvala, aby na místě vyčkali do příjezdu státní policie, která si celou záležitost přebrala k dalšímu opatření,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám