Hlavní obsah

Děti otrávené oxidem uhelnatým jsou v kritickém stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Stav dvou chlapců z Valašského Meziříčí, kteří se na Velikonoční pondělí večer otrávili oxidem uhelnatým uniklým zřejmě z karmy, je kritický. Policie nechává ke zjištění příčiny neštěstí zpracovat znalecké posudky.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V ostravské fakultní nemocnici je šestiletý chlapec. "Jeho zdravotní stav je bohužel kritický a nestabilní," uvedl mluvčí nemocnice Tomáš Oborný. O čtyři roky starší chlapec je v Městské nemocnici Ostrava. "Je na jednotce intenzívní péče a jeho stav je stále kritický," řekla mluvčí nemocnice Magda Otáhalová.

Kriminalisté podle vsetínské policejní mluvčí Lenky Javorkové prověřují, zda nebyl spáchán trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Obviněn zatím nikdo nebyl. Policie zadala k objasnění neštěstí znalecké posudky. "Byli přizváni znalci na plynová zařízení a na komínářství, kteří zkontrolují zařízení v bytě a vypracují posudky," uvedla Javorková.

Vypracování znaleckých posudků potrvá několik týdnů. Policie pod vlivem události z Valašského Meziříčí vyzývá obyvatele, kteří používají k topení či ohřevu vody karmy a podobné přístroje, ke zvýšené opatrnosti. "Je důležité, aby lidi nepodceňovali zejména nutnost kontroly těchto zařízení," uvedla policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Plyn unikající z karmy přiotrávil dvě děti

Oxid uhelnatý, který unikal z karmy v bytě ve Valašském Meziříčí, přiotrávil v pondělí dvě děti. Záchranářům se je podařilo oživit, vrtulník je přepravil do...

Výběr článků

Načítám