Hlavní obsah

Děti na Bruntálsku se otrávily na táboře, 15 z nich muselo do nemocnice

Vrbno pod Pradědem
Aktualizováno

Známky otravy se o víkendu objevily u dětí na letním táboře ve Vrbnu pod Pradědem na Bruntálsku. Záchranáři převezli do nemocnic sedmnáct účastníků z tábora, z toho patnáct dětí. Právo o tom informoval mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl s tím, že všichni otrávení už jsou z nemocnice doma.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Jednalo se především o zažívací obtíže, provázené nevolností, zvracením a průjmy, stejně jako zvýšenou tělesnou teplotou.

„Na táboře jsme u hromadného postižení zdraví zasahovali v sobotu večer. Před dvacátou hodinou dostalo krajské operační středisko kontaktováno informací o větším počtu osob s příznaky otravy ve Vrbně pod Pradědem,“ přiblížil Humpl.

„Na pomoc postupně vyjely čtyři záchranářské týmy ze základen Vrbno, Bruntál, Rýmařov a také posádka z Opavy,“ dodal Humpl.

Jak Právu mluvčí potvrdil, ze sedmnácti lidí, u kterých se zdravotní problémy objevily, bylo patnáct dětí.V dalších dvou případech, kdy šlo o sedmnáctiletého mladíka a devatenáctiletou dívku, šlo zřejmě o vedoucí oddílů.

Děti na Bruntálsku se otrávily na táboře, 15 z nich muselo do nemocnice.Video: Záchranná služba Moravskoslezského kraje

„Půldruhá desítka z dětí byla ve věkovém rozpětí mezi sedmi a čtrnácti lety. Záchranáři následně transportovali sedm pacientů na dětskou ambulanci krnovské nemocnice, stejný počet na infekční oddělení opavské a tři pacienty ostravské Fakultní nemocnice,“ doplnil mluvčí.

Podle něj byli všichni při vědomí. „Šlo o lehká až středně těžká zdravotní postižení, která trvala před příjezdem sanitek několik hodin až půl dne,“ řekl Právu Humpl.

Co bylo příčinou, je dosud nejasné. „Mohla to být nákaza v jídle nebo virus. Příznaky spíš odpovídaly otravě,“ dodal mluvčí záchranářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám