Hlavní obsah

Osmnáct zraněných po srážce autobusů v Praze, většinou dětí

Právo, Novinky, kub, paf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Záchranáři ve středu dopoledne zasahovali na pražském Chodově u nehody dvou autobusů, v jednom z nich jely děti. Podle prvotních informací bylo na místě několik desítek zraněných, záchranáři nakonec ošetřili osmnáct lidí, z toho třináct dětí.

Vyjádření mluvčí policie k nehodě autobusů na ChodověVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Ke srážce autobusů došlo v ulici Roztylská poblíž křižovatky s Jarníkovou. Pražská záchranka vyhlásila tzv. traumaplán, ke kterému dochází při větším počtu zraněných.

„Všichni pacienti jsou vytřídění. Po prvotním ošetření a zajištění na místě směřují už pacienti se středně vážnými zraněními v sanitkách do nemocnic,” sdělila mluvčí záchranky Jana Poštová k 10. hodině.

Záchranka později upřesnila bilanci nehody, celkem záchranáři ošetřili na místě 18 pacientů - pět dospělých se středně těžkým zraněním a zbytek lehce zraněných dětí okolo čtyř let věku.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Záchranáři odvážejí jedno ze zraněných dětí.

„Převážně se jednalo o pohmožděniny. Letecky byla transportována žena s úrazem hlavy,” uvedla Poštová.

Silnice zůstala kvůli nehodě uzavřená. Policie okolnosti střetu vozidel vyšetřuje, podle prvotních informací narazil autobus městské dopravy zezadu do autobusu s dětmi, který stál na místě.

Podle informací Práva se jednalo o děti z mateřské školky, které měly být na cestě na výlet. Policie postupně dává vědět jejich rodičům, děti jsou zatím v péči psychologů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám