Hlavní obsah

Desítky hlídek se samopaly. Policii v Praze vyděsilo francouzské auto mladého sportovce

Novinky, jap
Praha

V Heřmanově ulici u Veletržního paláce v Praze 7 objevili policisté ve čtvrtek večer podezřelé vozidlo s francouzskou registrační značkou. Protože v přilehlé budově probíhala přednáška o holocaustu, policie ji proto pečlivě hlídala.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisty v Praze vyděsilo podezřelé francouzské autoVideo: Novinky

 
Článek

Rozruch způsobilo zaparkované osobní vozidlo Peugeot s francouzskou registrační značkou. Policisté navíc v jeho zadní části spatřili předmět připomínající pouzdro na samopal.

Na místo okamžitě vyrazily desítky policejních hlídek, z nichž některé byly vyzbrojeny samopaly, a také pražští strážníci.

„Na místo byl přivolán psovod se služebním psem specializovaným na vyhledávání výbušnin. Psovod se psem následně vůz prohlédl, a to s negativním výsledkem,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Iveta Martínková.

Protože v přilehlé budově Veletržního paláce probíhala přednáška o holocaustu, hlídkovali policisté v jejím okolí prakticky na každém rohu. Po dobu ohledávání vozu speciálně vycvičeným psem musela být Heřmanova ulice obousměrně uzavřena.

Na místo dorazila pracovnice městské části, která pomohla policistům zjistit majitele parkovací karty vozu. Podle informací Novinek by se mělo jednat o dvojnásobného juniorského mistra světa v kanoistice. V Praze tento mladý Francouz studuje na Karlově Univerzitě a v obalu neměl žádný samopal, nýbrž pádla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám