Hlavní obsah

Dělníka v textilní firmě pachatel brutálně ubodal, policie obvinila bývalého vojáka

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod

Z vraždy 21letého mladíka obvinili kriminalisté z Vysočiny jeho 43letého spolupracovníka z textilní firmy v Havlíčkově Brodě, ve které oba pracovali. Oznámila to v pondělí na tiskové konferenci policie. Útočník je pravděpodobně bývalý voják. Motiv detektivové zatím netuší.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté vyjeli v pátek časně ráno k nálezu mrtvého člověka ve firmě Pleas v Havlíčkově Brodě. „V jedné z hal ležel 21letý dělník, na těle měl větší počet bodnořezných poranění. Podezřelým se jevil 43letý muž, rovněž zaměstnanec firmy z noční směny, který už ale na pracovišti nebyl,“ popsal šéf vysočinské kriminálky Pavel Kubiš.

Hledaného muže přijela do místa jeho bydliště v malé obci na Havlíčkobrodsku zadržet zásahová jednotka: zejména kvůli informaci, že jde o bývalého vojáka. Akce se uskutečnila v osm hodin ráno a proběhla v relativním klidu.

Po výslechu bylo zahájeno trestní stíhání, muž obviněný ze zločinu vraždy, spáchané zvlášť brutálním a trýznivým způsobem, skončil ve vazební věznici v Hradci Králové. V rámci vyšetřování ho čeká i posouzení duševního stavu.

Útočník byl zraněný

„Motiv je stále nejasný. Obviněný vypovídal, nějak se vyjádřil, ale konkretizovat to nelze. Nelze říci, že se přiznal, ale ani to nepopřel,“ naznačil kriminalista, že cesta k předání případu justici ještě chvíli potrvá.

Jednoznačný závěr zatím nevyplývá ani z okolnosti, kdy si obviněný ještě před svým zadržením nechal ošetřit drobnější poranění v jihlavské nemocnici. Nelze totiž zatím jednoznačně říci, zda poranění pocházejí z případné vzájemné potyčky, anebo mají jiný původ.

Jasno zatím není ani o vražedném nástroji. Pracovní nůž útočníka policisté našli – zda právě jím byly mrtvému způsobeny desítky ran zejména do zad a do krku, ukáže další vyšetřování. Policie také požádala armádu o vyjádření, zda u nich pachatel skutečně sloužil a případně v jaké funkci. Pachateli hrozí až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám