Hlavní obsah

Dělník se zřítil do hlubokého výkopu, je těžce zraněný

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Do více než pět metrů hlubokého výkopu se v úterý dopoledne zřítil stavební dělník. K neštěstí došlo na stavbě objektu v Bolevecké ulici v Plzni. Hasiči těžce zraněného, zhruba 40letého muže vyprostili na povrch pomocí speciálních nosítek, která táhli přes provizorní kladkostroj.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Hasiči odnášejí zraněného dělníka do sanitky.

Článek

"Muž má těžký otřes mozku a lékaři mají podezření na vnitřní poranění. Posádka ho převezla na emergency do plzeňské fakultní nemocnice,“ potvrdila právu mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková.

Jako první se ke zraněnému dělníkovi spustili po laně lékaři ze záchranné služby, kteří ho stabilizovali. "Za nimi slezl hasič se speciálními nosítky, na které společně pacienta zafixovali,“ řekl Jiří Filípek z ředitelství hasičů Plzeňského kraje. Záchranná akce trvala něco přes půl hodiny.

Jak k události došlo, šetří policie. Podle zatím nepotvrzených zpráv se měl dělník udeřit do hlavy, když z výkopu vlézal. Pustil se lana a zřítil se dolů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám