Hlavní obsah

Dělník nařkl kolegu z krádeže, pak ho pobodal. Napadeného zachránily rukavice

Právo, hon
Frýdek Místek

Do vazby poslal soud 26letého muže kvůli ozbrojenému konfliktu, který se odehrál před několika dny v areálu výrobní firmy na Frýdecko-Místecku. Muž svého 62letého kolegu napadl v pracovní době nejprve dřevěným hranolem a potom i nožem. Nyní mu hrozí za pokus o těžké ublížení na zdraví až deset let vězení.

Foto: Policie ČR

Čepel nože použitého k útoku

Článek

Incident se odehrál 23. dubna, policie o něm informovala až nyní. Útok na poškozeného muže byl podle policie o to zákeřnější, protože se odehrál zezadu. Jak uvádí v obvinění, muž svého kolegu nejprve praštil zezadu dřevěným hranolem, a když ten upadl na zem, vytáhl na něj nůž.

„Naštěstí nedošlo k tragédii, staršího muže před závažným zraněním měla zachránit pracovní rukavice, díky které nůž chytil za čepel,“ uvedla mluvčí policie Karolína Bělunková.

Šel na soka s tyčí, skončil posekaný mačetou

Krimi

Motivem byly osobní neshody. Napadený muž vypověděl, že ho kolega osočil z krádeže prodlužovacího kabelu, což s ním krátce před incidentem řešil i telefonicky. „Uvedl také, že mu jeho kolega ihned po incidentu s nožem řekl, že šlo jen o legraci,“ dodala mluvčí.

Svým jednáním způsobil obviněný kolegovi zranění s dosud neznámou dobou léčení. „Policejním komisařem budou v této souvislosti vyžádány znalecké posudky mimo jiné také ke zjištění zdravotního stavu jak poškozeného, tak útočníka v době incidentu,“ dodala Bělunková.

Reklama

Výběr článků

Načítám