Hlavní obsah

Dealer z Písecka prodával kokain jihočeským vrcholovým sportovcům

– Písek • Aktualizováno
Právo, kal

Písečtí kriminalisté zadrželi dealera kokainu. Mladý muž z Písecka podle policistů prodával drogu po celém Jihočeském kraji. Mezi jeho odběratele patřili podle policie také sportovci.

Foto: Policie ČR

Zajištěná droga.

Článek

Kokain si od něj kupovali bohatší lidé, a to na různých hudebních akcích, tanečních párty i v nočních barech. „Dealer měl prodávat kokain i některým jihočeským rekreačním a vrcholovým sportovcům,“ uvedla mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová. V jakém druhu sportovního odvětví sportovci soutěžili, policie zatím nechtěla komentovat.

Foto: Policie ČR

Zajištěná droga

„Kriminalisté muže zadrželi koncem února. Při domovních prohlídkách v objektech na Písecku i v Českých Budějovicích našli látku, která je nyní podrobena zkoumání, ale s největší pravděpodobností jde o kokain. Policisté zajistili také větší množství marihuany i komponenty pro pěstování konopí,“ uvedla Čuřínová Ingrišová s tím, že při domovních prohlídkách se našly i peníze, které si muž prodejem drog vydělal. Šlo řádově o statisíce korun.

Foto: Policie ČR

Nalezená marihuana na Písecku

U zadrženého muže se také našly zakázané látky pro podporu tvorby svaloviny – steroidy a anabolika. Policisté muže obvinili z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. U soudu mu hrozí několik let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám