Hlavní obsah

Dcera napadla 85letou matku paličkou na maso

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Krvavý incident, naštěstí bez tragických následků, se odehrál v úterý v jednom z ostravských domovů důchodců. Jedna ze zdejších klientek zaútočila na svou 85letou, těžce nemocnou matku paličkou na maso. Obě ženy při potyčce utrpěly jen lehká zranění.

Foto: archiv NDM Ostrava

Tomáš Jirman v hlavní roli inscenace Ivanov, kterou čeká derniéra.

Článek

Hlučný incident v Domě s pečovatelskou službou v Gajdošově ulici oznámil náhodný svědek na linku centra tísňového volání. "Na výzvu hlídky otevřela dveře od bytu zkrvavená žena. Po vstupu do bytu strážníci spatřili 85letou ženu, která měla v ruce zakrvácenou paličku na maso, na které byly zbytky vlasů. I ona byla zakrvácená," informovala mluvčí Městské policie Ostrava Zuzana Larišová.

Dodala, že proti stařence, která nechtěla paličku odložit, museli strážníci použít donucovací prostředky. Na místo pak přivolali státní policii a záchranku.

Bitku odstartovala strkanice

Mluvčí ostravského ředitelství Policie ČR Ilona Branžovská řekla, že vyšetřování ukázalo, že paličkou na maso neútočila matka, ale její 60letá dcera. "Obě ženy tam žijí asi čtyři roky. Starší z nich je velmi nemocná a trpí těžkou sklerózou. Dcera se o ni obětavě stará. Incident začal tím, že matka do dcery nechtě strčila na toaletě, kam ji doprovázela. Začaly se strkat, načež mladší žena odběhla do kuchyně, odkud se vrátila s paličkou na maso a několikrát matku udeřila do hlavy," řekla Branžovská.

Dodala, že v průběhu incidentu utrpěla dcera řezné rány dosud neznámým předmětem. Matka má na hlavě zhmožděniny lehčího charakteru. "Mladší žena byla po výslechu propuštěna na svobodu, ta druhá nyní pobývá v opavské psychiatrické léčebně," dodala Branžovská.

Policie si na obě ženy nechala vypracovat psychiatrické posudky. Až obdrží jejich závěry, rozhodne o tom, zda některou z nich bude trestně stíhat, nebo případ odloží.

Reklama

Výběr článků

Načítám