Hlavní obsah

Dcera kancléře Weigla dostala rok vězení za smrtelnou nehodu

• Aktualizováno
Právo, rap

Dcera prezidentova kancléře Jiřího Weigla devatenáctiletá Magdalena má jít na rok do vězení. Ve středu tento rozsudek vyřkl soudce okresního soudu pro Prahu - východ Martin Dostál.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Za způsobení dopravní nehody s následkem smrti a zranění jsem uložil trest jeden rok nepodmíněně a 6 let zákaz řízení,“ řekl Právu soudce Dostál.

Magdaléna Weiglová havarovala vloni v červnu u obce Lázně Toušeň. V autě vypůjčeném od svého otce vezla své dvě kamarádky. Sedmnáctiletá dívka nepřežila náraz do stromu, druhá kamarádka vyvázla s lehčím zraněním. Weiglová měla tehdy řidičák sotva dva měsíce. U soudu odmítla vypovídat.

Rozsudek není pravomocný a případem se bude po odvolání zabývat krajský soud v Praze.

Rodina je rozsudkem zaskočena. "Jsme zaskočeni a šokováni nepodmíněným rozsudkem jednoho roku vězení vyneseným nad naší dcerou. V oné tragické dopravní nehodě nefiguroval ani alkohol, ani nebyla překročena povolená rychlost," uvedla rodina Weiglova.

Dívka se prý pokoušela v zatáčce na úzké silnici vyhnout protijedoucímu vozidlu. Posudky prý nesvědčily pro nepodmíněný trest. Pro dívku je smrt spolužačky těžkým traumatem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám