Hlavní obsah

Další video k poničené soše Wintona. Policie hledá muže s červeným pytlem

– Praha
Novinky, kub

V souvislosti s poškozenou sochou zachránce židovských dětí Nicholase Wintona na hlavním vlakovém nádraží v Praze zveřejnila policie další video a uvedla, že hledá dva muže. Bezpečnostní kamera zachytila jednoho z nich, když podle všeho na sochu sahal. Již dříve policie zveřejnila záznam s dvojicí a dítětem, které chtěla rovněž vyslechnout. Socha má od konce loňského roku stržené brýle.

Dvojice mužů u sochy Nicolase WintonaVideo: Policie ČR

 
Článek

O dalším videozáznamu informoval ve středu mluvčí policie Jan Rybanský.

„Jeden z dvojice pokládá ruku na hlavu sochy a pravděpodobně manipuluje s brýlemi. Následně odchází k lavičce, kde si po usednutí zapaluje cigaretu,” sdělil mluvčí.

Mladík na pervitinu házel v Praze ze střechy beton. Jdu se zabít, řekl policii a omdlel

Krimi

Muži měli s sebou zavazadla, ten, který měl na sochu sahat, přišel s červeným pytlem, ve kterém byl patrný hranatý předmět, zřejmě krabice.

Dvojice mužů přišla podle vyšetřovatelů dříve než muž se ženou a dítětem, které policie hledala dříve rovněž jako svědky.

Foto: Policie ČR

Policie muže hledá jako svědka kvůli poškozené soše Nicholase Wintona

O videozáznamu s nimi informovala policie v pondělní zprávě.

Výstavu o Miladě Horákové na pražské Kampě někdo rozmlátil

Krimi

Nyní policisté pátrají po dvojici mužů. „Pokud je poznáváte nebo máte informace, které by vedly k zjištění jejich totožnosti, kontaktujte linku 158,” dodal mluvčí.

Foto: Policie ČR

Dvojice mužů u sochy Nicholase Wintona

Rybanský upřesnil, že hledání muže a ženy s dítětem kvůli případnému doplnění svědectví dále trvá, pátrání se ale nyní zaměřilo hlavně na dvojici mužů, a to vzhledem k průkaznosti videozáznamu.

Škodu na soše policie předběžně vyčíslila na 15 000.

Poškozená socha Nicholase WintonaVideo: Policie ČR

Reklama

Výběr článků

Načítám