Hlavní obsah

Další tři obvinění v kauze lihové mafie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) a protikorupční policie obvinily podle České televize (ČT) další aktéry lihové kauzy. Z účasti na organizované zločinecké skupině a krácení daně byli obviněni tři muži. Obchody s nezdaněným lihem prý státu způsobili škodu 1,25 miliardy korun.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Robert Sedlařík u soudu. Archivní snímek

Článek

Podle ČT šlo o lidi spojené s Likérkou Drak. Jeden je stíhán na svobodě, druhý je ve výkonu trestu, na třetího byl podán návrh na vzetí do vazby.

V případu figuruje někdejší jednatel likérky Pavel Čaniga a Robert Sedlařík, který si už za daňový únik odpykává pět let vězení.

Třetím stíhaným je podnikatel Dominik Nagy, jednatel společnosti Nápoje Cyrano, která rovněž distribuovala produkci Likérky Drak vyrobenou z nezdaněného lihu.

ČT uvedla, že policii se v tomto případě podařilo odhalit lihové obchody z let 2003 až 2012. Mužům hrozí v případě prokázání viny až 13 let vězení.

Případ souvisí s distribucí nezdaněného lihu, kterou organizoval údajný lihový boss Radek Březina.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám