Hlavní obsah

Dálniční passaty jsou v Praze, večer vyrazí do akce

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

Pražské dopravní policii došla trpělivost s neukázněnými piráty silnic. Od středečního večera do pátku bude hlavní město brázdit několik speciálů dálniční policie. Passaty půjčí pražským kolegům dálniční policisté z celé republiky. Zaměří se hlavně na nebezpečné a bezohledné řidiče.

Článek

„Přestože v Praze dálnice nejsou, rozhodlo se vedení pražské policie, že v zájmu lepší bezpečnosti a plynulosti silničního provozu tyto silné vozy povolá jako posily výkonu služby pražských policistů. Přijede jich celkem osm,“ řekla mluvčí pražské policie Iva Knolová.

V Praze se zaměří na několik vytipovaných úseků, kde řidiči nedodržují rychlost a dochází zde k častým dopravním nehodám. Pohybovat se v nich budou v nočních hodinách ze středy na čtvrtek a ze čtvrtka na pátek. Každou posádku budou tvořit tři policisté, dva mimopražští a jeden pražský s místní znalostí.

FOTO: Policie ČR

Na svou první pražskou službu vyjedou passaty ve středu kolem dvacáté hodiny a další podobné akce budou následovat. „Tyto dopravně bezpečnostní akce si kladou za cíl přehodnotit postoj bezohledných a agresivních řidičů k ostatním účastníkům provozu,“ doplnila Knolová.

Nové passaty již několik měsíců brázdí 14 dálnic po celé České republice. Díky kamerám zabudovaným v interiéru vozidel si mohou jejich osádky posvítit na hříšníky, kteří nedodržují zákon.

FOTO: Policie ČR

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám