Hlavní obsah

Dálnici u Olomouce zablokovala převrácená cisterna s 22 tisíci litry plynu

Aktualizováno

Dálnice D35 byla v pondělí u Olomouce ve směru od Ostravy přes jedenáct hodin neprůjezdná. U Přáslavic se ráno převrátila cisterna převážející 22 tisíc litrů plynu. Do cisterny poté narazilo osobní a nákladní auto. Při nehodě byl podle prvotních informací zraněn jeden člověk, řekla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Nehoda cisterny na D35

Článek

Cisterna převážející LPG podle policie havarovala krátce před 01:00, kdy z dosud přesně nezjištěných příčin najela na krajnici, vyjela ze silnice, narazila do svodidel a převrátila se na bok. Do odstavené cisterny poté narazila dvě vozidla, uvedla policejní mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Nehoda cisterny na D35

Na místo nehody byla povolána specializovaná firma. „V současné době vyprošťuje havarovaný kamión s nábytkem. Druhé vyprošťovací vozidlo specializované firmy čeká na naše pokyny k tomu, aby mohlo vyprostit havarovanou cisternu," uvedla ráno Hacsiková.

Dálnice měla být podle ní v místě nehody ve směru od Ostravy na Olomouc uzavřena po celé dopoledne. „Velitel zásahu předpokládá, že cisternu odčerpají pracovníci přepravní společnosti částečně, poté ji specializovaná firma vyprostí z příkopy a odčerpá se zbytek plynu. Cisterna naštěstí leží v příkopu tak, že čerpací otvory jsou nahoře," dodala. Dálnici nakonec zprůjezdnili až po páté hodině odpoledne.

Doprava byla na dálnici D35 ve směru z Ostravy do Olomouce u exitu na 290. kilometru odkloněna na starou silnici vedoucí přes Velký Újezd, Daskabát, Kocourovec a Přáslavice dál na Olomouc. Protisměrný jízdní pruh ve směru z Olomouce na Ostravu zůstal průjezdný.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Nehoda cisterny na D35

Podle policie byla při nehodě osobního auta a nákladního vozidla, které narazily do cisterny, zraněna jedna osoba. Přesné příčiny nehody a její okolnosti policie vyšetřuje, dodala Urbánková.

Reklama

Výběr článků

Načítám