Hlavní obsah

Dálnici D5 u sjezdu na Zdice uzavřela smrtelná nehoda

– ZDICE

Plzeňskou dálnici D5 zablokovala v úterý kolem 19:00 večer ve směru na Prahu dopravní nehoda, při které zemřel člověk. Dva brzdící kamióny mezi sebou na 27. kilometru slisovaly osobní auto. Auta brzdila kvůli koloně, která je v úseku kvůli odstraňování jiného kamiónu, jenž havaroval dopoledne.

Článek

"Stalo se to přibližně 1,5 kilometru za sjezdem na Zdice, kde je nyní odklon dopravy," uvedl operační důstojník dálničního oddělení v Rudné u Prahy.

Kvůli dopolední nehodě kamiónu byla doprava svedena do jednoho pruhu, což provoz komplikovalo. Nyní je dálnice ve směru na Prahu zcela neprůjezdná. Zprovozněna by měla být během noci na středu.

"Kamión přijížděl ke koloně a brzdil, za ním bylo auto. Další kamión ho slisoval," popsal okolnosti nehody operační důstojník.

:. Kliknutím na mapu ji zvětšítefoto: Mapy.cz/Novinky.cz

První nehoda kamiónu se stala již kolem 09:30 na 24. kilometru. Auto převážející náklad do mladoboleslavské automobilky Škoda Auto vyjelo z dálnice a převrátilo se na bok. Při kolizi z vozu uniklo přes dvě stě litrů nafty. Při této nehodě nebyl nikdo zraněn, škodu policie vyčíslila na pět miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám