Hlavní obsah

Dálnici D1 uzavřela nehoda dodávky a kamionu. Hasiči museli pěšky

Novinky, kub, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov
Aktualizováno

Dálnici D1 ve čtvrtek dopoledne uzavřela nehoda kamionu a dodávky. Jednoho člověka museli hasiči vyprostit, zraněni jsou celkem čtyři. Hasiči se k nehodě kvůli uzavírkám velmi těžko dostávali a povolali výjimečně vrtulník s vyprošťovacím zařízením.

Vážná nehoda na D1Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala na 61. kilometru ve směru na Brno, dálnice však musela být uzavřena obousměrně. Ke kolizi vyrazili hasiči ze tří stanic, pokaždé z jiné strany, aby se mohli k nehodě lépe dostat.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nabouraná auta na dálnici D1

„Hasiči měli mimořádně komplikovaný příjezd na místo, přes kolony se k nehodě nemohli dostat. Zkoušeli jet na stavbě, kde však nastal problém v podobě stavebních strojů, okolo kterých rovněž nemohli projet,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

Další jednotka mířila k zásahu půl kilometru pěšky. Operační proto na místo mimořádně poslali policejní vrtulník z Prahy, který měl na palubě vyprošťovací zařízení a záchranáře. Podle mluvčího se tato situace moc často nestává.

Nakonec byl na místě nejrychleji zásahový automobil a vrtulník byl odvolán. „Hasiči vyprostili jednoho člověka, kterého předali záchranné službě, která měla u nehody ještě záchranářský vrtulník,“ konstatoval Gabriel.

Podle něj nelze z neprůjezdné dálnice vinit řidiče. Problémem byly spíše uzavírky a úzké jízdní pruhy, kde se záchranářské uličky pořádně nedají vytvořit.

Záchranáři ošetřili celkem čtyři zraněné. „Nejvážněji byl zraněn muž, který utrpěl zlomeninu stehenní kosti a bylo nutné zafixování proti pohybu. Následně ho vrtulník převezl do nemocnice v pražském Motole. Středně těžké zranění utrpěla také žena, která byla po ošetření převezena do stejné nemocnice,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Další dva lidé byli zraněni lehce a po ošetření byli sanitkami převezeni do nemocnice v Benešově. Podobně jako hasiči, i záchranáři měli problémy s dojezdem. „Dvě naše auta zůstala v koloně, další sanitky musely jet v protisměru,“ konstatovala Effenbergerová.

Příčiny nehody vyšetřují policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám