Hlavní obsah

Dálnici D1 u Jihlavy blokovaly hořící kamióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIHLAVA

Na dálnici D1 mezi Prahou a Brnem nedaleko Jihlavy vypukl půl hodiny po poledni rozsáhlý požár. Způsobila ho srážka dvou kamiónů ve směru na Prahu. Dálnice byla asi hodinu zcela neprůjezdná. Od 15. hodiny je už sice průjezdná, ale v každém směru jen v jednom jízdním pruhu, uvádí Ústřední automotoklub (ÚAMK).

Foto: Kristýna Chalupová

závěrečné vystoupení starších účastníků Šestkafestu 2015

Článek

Směr na Brno policisté v jednom pruhu otevřeli asi ve 13:30. Na hodinu ho zcela uzavřeli, aby se na místo bez problému dostali hasiči. Ti museli zlikvidovat požár dřeva a parafínu.

Policisté ale stále odklánějí dopravu z dálnice ve směru na Prahu, a to na 112 km. Před místem se tvoří několikakilometrové kolony. ÚAMK proto doporučuje kritický úsek objet a sjet už na 119. kilometru.

Jeden z řidičů byl při nehodě zraněn.

Exploze cisterny

Jen o pár kilometrů dál, na 122. km, havarovala a explodovala začátkem září ve směru na Prahu cisterna plná technického benzínu. Požár a únik ropných látek si vyžádal evakuaci čtyř domů v nedaleké obci Kozlov.

Dálnice byla tehdy ve směru na Prahu na téměř celý den uzavřená. Likvidace kráteru po explozi si navíc vyžádala i dlouhodobější uzavírku tohoto směru.

Reklama

Výběr článků

Načítám