Hlavní obsah

Dálnici D1 opět blokuje řada nehod

BRNO

Dálnici D1 od ranních hodin na mnoha místech blokují nehody nákladních i osobních automobilů. Většina nehod se obešla bez zraněných, tvoří se však kolony. O moc lépe na tom není ani dálnice D5 na Plzeň, kde se ráno srazily dva kamióny. Nehoda omezuje průjezd touto dopravní tepnou.

Článek

Na dálnici D1 je podle Petry Dobiáškové z Centra dopravních informací (CDI) silnice mokrá a svítí sluníčko. Ani toto příznivé počasí však nezabránilo řadě nehod, za nimiž se tvoří dlouhé kolony.

Na čtvrtém kilometru směrem na Prahu se srazila dvě a následně čtyři další osobní vozidla. Provoz je zde omezen v levém jízdním pruhu. Na šestém a osmém kilometru stojí další havarovaná vozidla v odstavném pruhu. Průjezd levým pruhem je omezen také na 28. kilometru, kde se srazila dvě osobní auta.

Havárie šesti aut

Lepší není ani situace ve směru na Brno. Na 66. kilometru se srazilo šest osobních aut, průjezdný je pouze pravý pruh. Mezi na 172. kilometru se v důsledku kolon srazilo pět vozidel, včetně nákladního a dvou dodávek. Dálnice je částečně průjezdná střídavě v pravém a levém pruhu.

Před všemi nehodami se tvoří dlouhé kolony vozidel a stupeň dopravy se dle informací CDI pohybuje mezi stupni čtyři a pět. Řidiči jedoucí Z brna do Prahy či naopak se musí obrnět trpělivostí.

Srážka kamiónů zablokovala dálnici D5

Stále častější karamboly kamiónů v poslední době doplnila v pondělí i nehoda dvou vozů na 59. kilometru dálnice D5 ve směru na Plzeň. "Na místě byl jeden těžce zraněný člověk," řekla Dobiášková. Třiadvacetiletý polský řidič utrpěl otevřenou zlomeninu bérce.

Na silnici vyteklo 200 až 400 litrů nafty, kterou museli hasiči zlikvidovat. Odstraňování následků nehody potrvá nejspíš do druhé hodiny odpoledne. Po desáté hodině se podařilo zprůjezdnit levý jízdní pruh, kolony se tak daly částečně do pohybu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám