Hlavní obsah

Dálnice D11 je po 60 hodinách zcela průjezdná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dálnice D11 je po bourání mostu na okraji Prahy opět zcela průjezdná, v úterý ráno kolem 05:30 silničáři otevřeli i úsek ve směru na Hradec Králové. Vyplývá to z informací Národního dopravního informačního centra. Směr do Prahy byl zprovozněn v pondělí vpodvečer. Dálnice byla neprůjezdná asi 60 hodin.

Záznam: Práce na dálnici D11Video: Novinky

 
Článek

Uzavírka v pražských Horních Počernicích začala v sobotu v 17:00 a měla skončit původně v neděli v 9:00, práce ale zkomplikovaly nesrovnalosti s projektovou dokumentací. Ministerstvo dopravy chce najít a potrestat viníka, který za velkým zdržením stojí.

Dálnice D11 u Prahy zůstává zavřená, nepodařilo se odklidit trosky mostu

Domácí

Vedle velkého množství výztuže, která se neshodovala s původní projektovou dokumentací, komplikoval práci kabel vysokého napětí. Dělníci ho objevili v nosné konstrukci, také nebyl zanesený v žádné dokumentaci a byl pod proudem. Dálnice tak byla místo plánovaných 16 hodin uzavřena ve směru na Prahu zhruba 48 hodin a ve směru na Hradec Králové více než 60 hodin.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Demolice mostu přes dálnici D11 na okraji Prahy

Ministerstvo dopravy dá podle ministra Karla Havlíčka (ANO) podnět k zahájení řízení o finančním potrestání viníka. Investorem a stavebníkem je TSK Praha. V rozhodnutí o povolení uzavírky je označena za osobu odpovědnou za provedení stavebních prací společnost COLAS CZ a.s., uvedlo ministerstvo.

Polovina D11 otevřela. O 32 hodin později, než bylo v plánu

Krimi

TSK se ke zdržení zatím nechce vyjadřovat. „Vedení společnosti nechá vypracovat kompletní zprávu, která bude obsahovat jak přípravu demolice, tak samotné demoliční práce a jejich provedení a kompletní postup povolovacích procesů," řekla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Teprve poté se správa k případu vyjádří. Uzavření dálnice D11 komplikovalo dopravu na východě Prahy. Na objížďkách se místy tvořily dlouhé kolony, příměstské autobusy nabíraly podle informací Pražské integrované dopravy (PID) až hodinová zpoždění.

Foto: Novinky

Rekonstrukce na dálnici D1

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám