Hlavní obsah

Cyklistu v Praze rozzuřilo zatroubení, řidiči pěstí rozbil čelní sklo

– Praha

K incidentu cyklisty s řidičem osobním auta vyjeli ve čtvrtek pražští policisté. Naštvaný cyklista totiž pěstí rozmlátil čelní okno auta. Muži hrozí až roční pobyt za mřížemi.

Foto: Policie ČR

Cyklista pěstí rozbil čelní sklo.

Článek

Policisté byli k případu přivolání ve čtvrtek do ulice Klapkova v Praze 8, odkud svědci hlásili hádku dvou mužů. Policisté vzápětí zjistili, že spor se rozhořel poté, co cyklista sjel přímo před jedoucí auto.

„Řidič osobního auta se cyklisty lekl, musel prudce zabrzdit, a přitom na něj zatroubil. Cyklistovi se to však nelíbilo a začal mu sprostě nadávat a gestikulovat,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Agresivní 43letý cyklista pak několikrát udeřil pěstí do čelního skla, které rozbil. Muž je podezřelý z trestného činu poškození cizí věci, za který mu hrozí až roční vězení.

Mluvčí policie v souvislosti s případem zmínila také perličku. Během řešení případu přišel k hlídce neznámý muž, který se cítil špatně, protože nenastoupil do vězení. Policisté mu rádi pomohli a skončil v policejní cele. Proč měl muž do vězení nastoupit, mluvčí neuvedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám