Hlavní obsah

Cyklistovi při sjíždění kopce v Orlických horách praskl ráfek, těžce se zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při sjíždění po úbočí vrchu Velká Deštná v Orlických horách se ve středu kolem poledne velmi těžce zranil šestačtyřicetiletý cyklista. Během jízdy mu praskl ráfek předního kola a přepadl přes řidítka. Informoval o tom náčelník Horské služby Orlické hory Josef Šifra.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž měl přilbu a díky tomu se nezranil na hlavě. "Další zranění ovšem byla vážná," dodal Josef Hepnar, který na místě zasahoval.

Muž měl odřeniny po celém těle a poraněný hrudník. Patrně měl i poraněnou páteř. Na místo nehody proto přiletěl vrtulník Letecké záchranné služby z Hradce Králové. Zdravotníci cyklistu ošetřili a umístili do vakuové matrace a transportovali asi 500 metrů na vrchol Velké Deštné. Odtud další vrtulník potom s cyklistou odletěl do nemocnice v Hradci Králové.

"Důrazně upozorňuji návštěvníky našeho pohoří na horských kolech, aby dodržovali Desatero chování cyklisty na horách. Najdou ho na našich webových stránkách www.hscr.cz. I když v tomto případě zranění zavinila technická komplikace, je nutné vždy jezdit s ohledem na své zdraví a bezpečí," uvedl Šifra.

Další cyklista utrpěl ve středu vážné zranění u Palonína na Šumpersku. Dvaasedmdesátiletý muž se střetl s osobním autem.

Reklama

Výběr článků

Načítám