Hlavní obsah

Cyklistce hrozil stříkačkou, znásilnil ji a okradl. Policie hledá svědky

– Ostrava

Ostravští policisté pátrají po muži, který v úterý ráno ve Vratimově znásilnil a okradl cyklistku. A hledají také svědky, kteří by jim mohli pomoci. V dané době se podle policie v místě pohybovali ještě další dva lidé. Informovala o tom policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Ke znásilnění došlo v úterý kolem 7:30 ráno na cyklostezce ve Vratimově.

Žena jela po cestě, která vede podél železniční trati ve směru na Paskov, když ji muž zastavil a zabránil jí v další jízdě. Pak ji strhl z kola a vymohl si na ní pohlavní styk, když jí před tím hrozil injekční stříkačkou. Pak se ještě zmocnil jejích peněz, načež utekl.

„Věk podezřelého je asi 30 let, vysoký možná 170 cm, štíhlé postavy, krátce střižených hnědých vlasů. Oblečen byl do trička s krátkým rukávem modré barvy s nezjištěným nápisem a tzv. kraťasů modro-bílé barvy (károvaných). Obut měl fialové nazouváky, tzv. crocsy. Muž jel původně rovněž na jízdním kole,“ popsala pachatele Holčáková.

Policie žádá možné svědky incidentu o pomoc při pátrání. „Bylo zjištěno, že místo činu míjel v době skutku cyklista i běžec. Oba svědci mohou k věci poskytnout klíčové informace. Žádáme oba, aby nás kontaktovali na lince 158,“ uvedla policejní mluvčí.

Muž je obviněný ze znásilnění a loupeže, hrozí mu v případě prokázání viny až 10 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám