Hlavní obsah

Cyklista trefil hlavou jediný strom na šumavské louce

– Borová Lada
Právo, ib

Šumava, Borová Lada, louka, a na ní jediný strom. A zrovna ten trefil cyklista, který v sobotu odpoledne nezvládl blízkou zatáčku. Ještě k tomu do něj narazil hlavou.

Foto: Policie ČR

Na místě nehody zasahovala i letecká záchranná služba. (Ilustrační foto)

Článek

Naštěstí měl přilbu, ta praskla, ale jednoznačně mu zachránila život,“ popsal okolnosti nehody Ondřej Zeman, zasahující člen Horské služby Šumava. Dvaačtyřicetiletého muže našli záchranáři v bezvědomí, z něhož se probral ještě před příletem vrtulníku - ten jej převezl na traumacentrum českobudějovické nemocnice.

Vrtulník na Šumavě zasahoval i v pátek v podvečer, rovněž kvůli nehodě cyklistů - pár asi padesátiletých manželů se u Zadní Zvonkové střetl s autem na křižovatce silnice s tamní cyklotrasou.

„Podle informací, které dostali zdravotníci od svědků nehody, byl muž těžce zraněný a v bezvědomí, žena jen lehce. Okamžitě jsme vyrazili s potřebným zdravotnickým vybavením a v té chvíli vyletěl i vrtulník Letecké záchranné služby z Českých Budějovic,“ uvedl Vladimír Čeřovský z Horské služby Šumava.

Cyklista skončil s těžkým otřesem mozku v českobudějovické nemocnici, jeho ženu, která utrpěla jen menší zranění na noze, převezla záchranka do Frymburku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám