Hlavní obsah

Čtyři lidé zraněni při nehodě sanitky v Třinci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TŘINEC

Čtyři lidé včetně sedmiletého dítěte byli zraněni ve středu při nehodě sanitky, která se během rychlé jízdy s pacientem v bezvědomí srazila s dalšími dvěmi auty v Třinci na Frýdecko-Místecku.

Článek

Nehodu podle policie zavinil řidič litevského volkswagenu s obytným přívěsem, který se otáčel na křižovatce a nedal přednost sanitce, která jela se zapnutým majákem a houkačkou. "Při střetu byla sanitka odhozena na vozidlo Škoda Felicia, které jí dávalo přednost," řekl mluvčí frýdecko-místecké policie Emanuel Klimša.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl informoval, že v sanitce byl zraněn řidič-záchranář, který utrpěl poranění nohy. Ošetřena byla také zdravotní sestra s naraženou páteří.

Zraněn byl také řidič litevské státní příslušnosti, který nehodu zavinil, a také dítě, které s ním sedělo v autě. "Sedmileté dítě utrpělo otřes mozku a dvaatřicetiletý muž poranění hlavy, rovněž s podezřením na otřes mozku. Oba pacienti byli transportováni do nemocnice další sanitkou, která přijela na místo nehody," dodal Humpl.

K pacientovi v bezvědomí, kterého vezla nabouraná sanitka, musela být vyslána jiná výjezdová skupina. "Na místo dorazila asi za dvanáct minut. Pacient naštěstí nebyl v bezprostředním ohrožení života a po ošetření ho záchranáři předali do péče interního oddělení nemocnice," dodal Humpl.

Mluvčí policie řekl, že řidiče nyní čeká obvinění z ublížení na zdraví z nedbalosti. Vzhledem k tomu, že není občanem České republiky, policie kauzu pravděpodobně předá k potrestání do Litvy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám