Hlavní obsah

Cizinec znásilnil v Břeclavi postiženého muže

Právo, miv
Břeclav

Již v létě se stal v Břeclavi trestný čin, ze kterého se bude zodpovídat sedmačtyřicetiletý cizinec. Podle závěru policejního šetření pohlavně zneužil zdravotně postiženého muže. Cizinec ale zůstává na svobodě, soud nevyhověl návrhu na uvalení vazby.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Místem incidentu byla oblast na okraji Břeclavi u nákupního centra Tesco. Asijci tam provozují dvě bistra. V jejich blízkosti cizinec zneužil postiženého. Ten se rodině a blízkým svěřil až s odstupem času a se zpožděním se informace dostaly i policistům. Přesto se podezřelého podařilo zajistit.

Policejní vyšetřování ale bylo úspěšné a 4. října policisté zajistili podezřelého. Je jím cizinec, podle zdroje Práva vietnamského původu, který již delší čas pobývá v České republice.

„Muže jsme obvinili ze znásilnění. Hrozí mu trest odnětí svobody v délce od dvou do deseti let," uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová. Policisté ve vyšetřování případu postupovali v souladu s pokyny státního zástupce a ten podal návrh na uvalení vazby. U soudu ale neuspěl. Na svůj další osud má podezřelý čekat na svobodě, což v mnoha jiných případech kriminality cizinců skončilo jejich zmizením.

Podle policejní mluvčí šetřili letos na Břeclavsku sedm případů znásilnění, v pěti z nich zatím zjistili i pachatele. Případ, kdy je poškozeným muž, však patří mezi opravdové výjimky.

Reklama

Výběr článků

Načítám