Hlavní obsah

Cizinec ve Varech neměl na taxíka, tak auto řidiči sebral

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Hned z několika trestných činů obvinili policisté 36letého Ukrajince, který v neděli v Karlových Varech nejdříve sedl do taxíku, i když neměl na zaplacení, pak sebral řidiči telefon a po následné rvačce mu ukradl i samotné auto. Po zadržení navíc poničil dvě policejní cely. Policisté v pondělí zveřejnili video ze zadržení podezřelého.

Pronásledování řidiče v Karlových VarechVideo: Policie ČR

 
Článek

Cizinec si taxík přivolal kolem poledne do hospody a chtěl odvézt do Plzně. Po několika stech metrech ale taxikář zastavil, když zjistil, že muž nemá na zaplacení.

Tím nebyl potížím s problémovým zákazníkem konec, protože ten při vystupování z taxíku ukradl šoférovi mobilní telefon v hodnotě sedm tisíc korun a dal se na útěk. Po několika metrech úprku směrem k zámečku v karlovarské městské části Doubí taxikář zloděje dohonil, cizinec se však telefonu nechtěl vzdát. Okradenému začal vyhrožovat a nakonec ho napadl.

„Měl ho povalit na zem a uchopit do tzv. kravaty, čímž ho škrtil a vyhrožoval mu smrtí. Poté mu měl sdělit, že se nutně potřebuje dostat do Plzně, a tak mu taxikář ze strachu o svůj život a zdraví nabídl, že ho tam odveze zadarmo,“ popsala případ v pondělí mluvčí policie Zuzana Týřová.

Po tomto slibu Ukrajinec povolil sevření, nicméně odstrčil do taxikáře do křoví a utekl k odemčenému a nastartovanému vozidlu taxislužby.

„Nasedl do něj, a než se stačil řidič taxíku vzpamatovat, odjel z místa neznámo kam,“ uvedla Týřová. Podle ní policejní hlídky vypátraly a zadržely cizince během několika minut, i tak ale stačil ve voze zničit taxametr.

Poničená cela

Orientační test na omamné a psychotropní látky dopadl negativně, při dechové zkoušce mu naměřili 0,18 promile alkoholu.

„Cizinec byl umístěn do krátkodobé cely, kterou vlivem agresivního chování částečně poničil. Stejně tak i celu na pohotovostním a eskortním oddělení v Sokolově, kam byl po provedených procesních úkonech převezen. Policisté dle zákona použili donucovací prostředky a agresivního muže zklidnili,“ uvedla Týřová.

Cizince policisté obvinili z vydírání, krádeže, výtržnictví a neoprávněného užívání cizí věci. O vzetí do vazby bude rozhodovat soud. „V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ uzavřela Týřová.

Reklama

Výběr článků

Načítám