Hlavní obsah

Osmnáctiletý opilec útočil na taxikáře rozbitou lahví, chtěl mu ujet s autem

Právo, pko
Třebíč

Deset let za mřížemi může strávit teprve osmnáctiletý mladík, který v alkoholovém opojení zaútočil v Třebíči na taxikáře rozbitou lahví. Útočník taxikáře pořezal a pak se pokusil zmocnit jeho auta, to se mu ale díky srdnatému odporu napadeného muže nepodařilo. Mladíka krátce po činu dopadli policisté a vyšetřovatel už navrhl jeho umístění do vazby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Napadení se odehrálo před několika dny v Třebíči na náměstí. Po půlnoci nastoupil do taxíku mladý muž s tím, že chce odvézt do Brna. Když se řidič otázal, jak to bude s placením, mladík vytáhl rozbitou láhev, uražené skleněné hrdlo namířil na taxikářův krk a požadoval okamžitý odvoz. Taxikáři se po krátké potyčce, při níž byl zraněn na ruce, podařilo z auta utéct a zavolat na linku 158.

„Mladík usedl za volant, opakovaně nastartoval a snažil se odjet, to se mu ale nedařilo. Zraněný řidič po jednom z neúspěšných pokusů přiskočil k vozidlu a vytáhl klíčky ze spínací skříňky, se kterými utíkal pryč. Podezřelý muž ho dostihl a řidiče ještě fyzicky napadl, ten se opět útoku bránil,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

To už ale na místo přijížděli policisté a opilý mladík se proto dal na útěk. Strážci zákona jej však rychle dostihli. Útočník pak nadýchal 1,15 promile. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a dále přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala kriminalistka Miluše Vostalová.

Reklama

Výběr článků

Načítám