Hlavní obsah

Cizinec v Chebu brutálně napadl muže v obchodním centru. Ten v nemocnici zemřel

Cheb

Šestadvacetiletého cizince obvinili chebští kriminalisté z vraždy 64letého muže. Toho brutálně napadl v Chebu v obchodním centru a odtrhnout jej musela až ostraha. Napadený skončil v nemocnici, kde na konci března zemřel.

Foto: Policie ČR

Obviněný z vraždy.

Článek

Napadení se odehrálo 10. března, mluvčí policie Kateřina Krejčí o něm informovala ve čtvrtek. Muži se podle policie nejprve pohádali a pak jej 26letý cizinec napadl pěstmi do hlavy.

„V napadání měl pokračovat i kopy, a to i přesto, že již muž ležel na zemi a byl ve stavu, kdy se nemohl bránit. Útočník nereagoval na výzvy přihlížející obsluhy a jeho jednání bylo následně ukončeno až ze strany ostrahy, která jej násilím od napadeného muže odtrhla,“ popsala Krejčí.

Foto: Policie ČR

Obviněný z vraždy

Útočník z místa ihned utekl, ale policisté ho během hodiny dopadli. Zraněný muž musel vrtulníkem do nemocnice v Plzni. Oba muži pocházeli podle policie z Chebu. „Nedá se říct, že by se znali, ale měli mezi sebou nějaký konflikt. Motiv činu obviněný muž neřekl,“ doplnila Krejčí.

Agresor byl nejprve obviněn z trestných činů těžké ublížení na zdraví a výtržnictví a následně byl vzat do vazby. Napadený ale v nemocnici zemřel a kriminalisté případ překvalifikovali na vraždu. Obvinění si muž převzal 1. dubna ve vazbě. Hrozí mu až 18 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám